ביף וולינגטון – גרסת העוף

ביף וולינגטון היא אחת המנות המפורסמות והאהובות בעולם, במתכון הנוכחי החלפנו את פילה הבקר בחזה עוף, אשר ייעטף בפרוסות בקר דקות ובפטריות, וכמובן – בבצק עלים. התוצאה: מאפה בשרי שאי אפשר לעמוד בפניו

מצרכים

  • לחזה עוף:
  • נתח חזה עוף שלם ונקי, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 2-3 כפות חרדל חלק (לא גרגירים)
  • כוס פטריות שמפיניון, טחונות גס או קצוצות
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפות שמן זית
  • פרוסות כתף בקר מסדרת דלי (כמות הפרוסות תשתנה לפי גודל נתח חזה העוף)
  • לציפוי:
  • 300 גרם בצק עלים, מופשר לילה במקרר
  • מעט קמח לקימוח
  • חלמון להברשה
  • אופן ההכנה

  • מורחים היטב את חזה העוף בחרדל, מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצורבים את חזה העוף מכל הצדדים, כ- 3 דקות מכל צד. מסירים ומניחים על נייר סופג לצינון.
  • באותה מחבת מניחים את הפטריות הטחונות עם מלח ופלפל ומטגנים במחבת עד לייבוש כל הנוזלים. מניחים את הפטריות בצד להצטננות.
  • פורסים את בצק העלים על משטח מקומח, מניחים עליו את הפטריות ואת פרוסות הבקר בשתי שכבות, מניחים במרכז את חזה העוף וסוגרים את חזה העוף עם בצק העלים מכל צדדיו.
  • מניחים בתבנית עם נייר אפייה (כשהצד עם הקיפול נמצא למטה). יוצרים פתח אוורור באמצע בצידו העליון של הבצק, ומברישים בחלמון.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 25 דקות.