המבורגר פרגית וכדורי פירה

בשיתוף רשת

בהשראת המתכון של מינור בן דוד

מצרכים

  • 2 יחידות פרגית
  • כוס קמח
  • כפית פפריקה
  • כפית אבקת שום
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • כדורי פירה:
  • תפוחי אדמה
  • ביצים
  • חצי כוס קמח
  • כוס פירורי לחם
  • חצי כוס קרם קוקוס
  • כפית מלח
  • לחמניות המבורגר
  • איולי:
  • חלמונים
  • כפית חרדל
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כפית מלח
  • כפית דבש
  • כוס שמן
  • חסה
  • רשימת ציוד:
  • קרש חיתוך
  • סכינים
  • סיר
  • מועך פירה
  • 10 קערות
  • קולפן
  • תנור
  • צ'יפסר
  • מעבד מזון
  • אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח עם התבלינים(פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל).
  • מצפים את העוף בקמח ומטגנים בשמן עמוק כ-10 דקות.
  • מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד לרכות.
  • מכינים פירה מתפוחי האדמה יחד עם הקרם קוקוס ומלח.
  • מקררים את הפירה.
  • מגלגלים את הפירה לכדורים, טובלים בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי הלחם.
  • מטגנים בשמן עמוק רותח עד להזהבה.
  • להכנת האיולי: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי האיולי (חלמון, חרדל, מיץ לימון, מלח ודבש) ולאט מזלפים פנימה את השמן.
  • הרכבת המנה: שמים את לחמניית ההמבורגר בטוסטר/ תנור לחימום קל. מורחים את האיולי שמים מעל את החסה ,מעליה את העוף. מגישים את הכדורי פירה