חזה עוף צלוי בצ’ימיצ’ורי עם ירקות קלויים

חזה עוף צלוי בצ’ימיצ’ורי עם ירקות קלויים

בא לכם לרענן משהו חדש עם מתכוני העוף? קבלו מתכון לחזה עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי שמקפיץ אותו לטעמים חדשים, עם ירקות קלויים בצד, לארוחה טעימה ובריאה

מצרכים

משרה

  •  1/4צרור כוסברה
  •  1/4צרור פטרוזיליה
  •  3שיני שום
  •  3כפות שמן זית
  •  1כף סוכר לבן
  •  1/2כפית מלח דק

עוף

  •  1ק"ג חזה עוף שלם "עוף טוב" עם הסימון הירוק מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  •  3כפות שמן זית

צ'ימיצ'ורי

  •  1/2צרור פטרוזיליה
  •  1/2חבילה בזיליקום
  •  1/4פלפל אדום בינוני
  •  1/4פלפל צהוב בינוני
  •  1/4בצל קטן
  •  1שן שום
  •  3כפות שמן קנולה
  •  1 1/2כפות חומץ 5%
  •  1/2כפית סוכר לבן
  •  1/2כפית מלח דק

ירקות קלויים

  •  2בטטות בינוניות
  •  2בצלים בינוניים
  •  2קישואים בינוניים
  •  2כפות שמן זית
  •  1/2כפית מלח גס
  •  1/4כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מכינים את המשרה: טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי המשרה עד לקבלת משחה חלקה. אפשר להשתמש מיד או לשמור במקרר עד השימוש.
  2. פורסים את חזות העוף לרוחבם לשני חלקים דקים יותר. מניחים בקערה ומערבבים עם המשרה. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה לפחות ועד 24 שעות.
  3. מכינים את הירקות בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  4. חותכים את הבטטות לשמיניות ואת הבצלים והקישואים לרבעים. מניחים על תבנית תנור שעליה נייר אפייה.
  5. מזלפים את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים בתנור כ-40-50 דקות, עד שהירקות רכים ומעט צרובים.
  6. מכינים את הצ’ימיצ’ורי: קוצצים את הפטרוזיליה, הבזיליקום, הבצל והשום דק. את הפלפלים קוצצים לקוביות הכי קטנות שאפשר. מניחים הכל בקערה. מוסיפים את השמן, החומץ, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
  7. מכינים את העוף: מוציאים את העוף מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה.
  8. מחממים פלטת צלייה או מחבת פסים וכשהיא חמה מאוד צורבים עליה את חזות העוף כ-3 דקות מכל צד, עד שהעוף מוכן.
  9. מגישים: מניחים על צלחת את הירקות הצלויים, מניחים מעל את חזות העוף ומפזרים צ’ימיצ’ורי מעל.