טאסת אל ג'אג'ה

מתכון מאת: אבי ביטון

מצרכים

  • לציר:
  • 3 כרעי עוף
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 2 גזרים
  • 1 כרישה
  • 1 שן שום
  • 3 ענפי טימין
  • 2 עלי דפנה
  • להרכבת המנה:
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • חופן גפרורי שקדים קלויים
  • חופן צנוברים קלויים
  • חופן שקדים חצויים קלויים לקישוט (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ½ חבילה בצק עלים מופשר במקרר וקר
  • כפית פלפל אנגלי
  • ½ כפית זרעי כוסברה
  • קורט הל טחון
  • ½ כפית קינמון
  • אופן ההכנה

  • מפרקים את העוף מהעצם (ראו סרטון).
  • חותכים גס את ירקות הציר, מטגנים אותם בסיר עם 3 כפות שמן, מוסיפים את עצמות העוף ומים עד כיסוי (בערך 6-7 כוסות) ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-40 דקות או שעה. מסננים את הציר ושומרים בצד.
  • מתבלים את הפרגית משני הצדדים במלח ופלפל ומניחים אותה על הצד של העור, במחבת חמה ועמוקה עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מוסיפים 2 כוסות מהציר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהעוף מוכן, כחצי שעה. מפרקים את העוף ומניחים בצד לקירור מלא.
  • בזמן הזה מבשלים את האורז לפי ההנחיות על האריזה רק מחליפים את המים בציר העוף שהכנו. כשהאורז מוכן מעבירים אותו לקערה לקירור, מתבלים בפלפל אנגלי, הל, זרעי כוסברה, קינמון, פלפל שחור וגפרורי שקדים וצנוברים ומניחים בצד לקירור מלא.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות במצב טורבו. משמנים תבנית עוגה מתפרקת בקוטר 20/22 ס"מ ומסדרים חצאי שקדים בצורת פרחים (ראו סרטון).
  • על משטח מקומח מניחים את יריעת בצק העלים ומרדדים אותה מעט. מניחים בעדינות את הבצק בתבנית מעל פרחי השקדים, כך שהוא מכסה את כל התחתית והדפנות של התבנית.
  • מניחים מעט מהאורז בשכבה אחת מעל תחתית הבצק. מעל האורז מפזרים שכבה של פרגיות וממשיכים כך לסירוגין, בין שכבת אורז לשכבת פרגיות. לבסוף, יוצקים מעל האורז כחצי כוס ציר עוף וסוגרים את שולי הבצק תוך צביטה לקבלת מאפה סגור. שימו לב בסגירת הבצק להוציא ממנו את כל האוויר.
  • מכניסים לתנור למשך כ-30-40 דקות, מוציאים והופכים על צלחת. מגישים חם.