טורטיה תירס, צ'ונגו וטחינה סלק

מתכון וצילום- לימור לניאדו תירוש

מצרכים

  • טורטייה תירס
  • 12-15 יחידות צ'ונגו
  • 1/4 כרוב סגול בינוני, פרוס לשערות דקות
  • צרור אספרגוס, עדיף דקים
  • מלפפונים, קלופים ופרוסים לרצועות דקות (מומלץ לפני הפריסה לחצות לאורך ולהסיר את הגרעינים בעזרת כפית)
  • צרור עירית
  • עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה (אופציונאלי)
  • טחינה סלק
  • 250 גרם סלק מבושל (אפשר בוואקום)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מים קרים
  • 1/4-1/3 כוס (65-85 גרם) טחינה גולמית
  • 1/2 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • קורט מלח דק
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.
  • בזמן אפיית הצ'ונגו, מכינים את הטחינה: חותכים את הסלקים גס ומעבירים למעבד מזון קטן. יוצקים שמן זית וטוחנים היטב. מוסיפים טחינה, מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל וטוחנים עוד 1/2 דקה. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר עד השימוש.
  • מחממים מחבת טפלון (ללא שמן) וקולים את הטורטייה דקה מכל צד. מעבירים לצלחת, מורחים טחינה בנדיבות, מניחים צ'ונגו, כרוב סגול, אספרגוס, מלפפון ועירית (אפשר לשדרג עם תוספת עלים כמו כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה), מגלגלים ומגישים עם עוד טחינה סלק בצד.