כבד קצוץ קלאסי עם ריבת בצל

כבד קצוץ מככב קבוע בשולחנות החג, והוא הכי מושלם לליווי מצה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!

הוא מגיע במקור ממזרח אירופה, יש לו המון גרסאות שונות ומשונות וכולן טעימות: כבד קצוץ מרגיש כמו חלק בלתי נפרד מסעודת הסדר וניכר שכמעט כולם מחפשים את המתכון המושלם. אז הנה לפניכם מתכון קליל במיוחד לכבד קצוץ פשוט וטעים שקל להכין ועוד יותר קל לטרוף.

מצרכים

  • 8 מנות
  • כבד קצוץ:
  • 500 גרם כבדי עוף, עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • בצלים בינוניים
  • כפות שמן חמניות
  • כפית מלח דק
  • כפית פלפל שחור טחון
  • ריבת בצל:
  • בצלים סגולים בינוניים
  • כפות סוכר חום כהה
  • כפות דבש
  • כף חומץ בלסמי
  • כוסות מים
  • קורט מלח דק
  • קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  • מכינים כבד קצוץ: מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק.
  • מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן חמניות על להבה בינונית ומטגנים בו את הבצל 20 דק עד שהוא מתרכך ומשחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
  • מוציאים את הבצל לקערה.
  • מנקים את הכבדים היטב ממליחים ומפלפלים אותם משני הצדדים.
  • באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן חמניות נוספות.
  • מטגנים את הכבדים 2-3 דק מכל צד.
  • מוציאים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים אותם בעזרת סכין.
  • מוסיפים את הכבדים לקערה עם הבצל, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מכינים ריבת בצל: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות.
  • שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים 60-90 דקות, עד לקבלת ריבה סמיכה.
  • מצננים היטב לפני ההגשה.