חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כנפיים בסרירצ’ה – אליפות החריפות!

כנפיים ברוטב סרירצ'ה חריפות אש ודביקות, שכל מה שצריך לידן זה בירה צוננת, סרט משובח וחברים טובים. אזהרה- הטעם החריף ממכר ולא תרצו להפסיק לאכול

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • חבילה כנפי עוף עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • תערובת תבלינים:
  • כפית אבקת שום
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • כף קמח לבן
  • רוטב:
  • כפות דבש
  • כפות רוטב צ’ילי מתוק
  • כפות רוטב סרירצ’ה
  • טיגון:
  • ליטר שמן קנולה

אופן ההכנה

  • מנקים את הכנפיים היטב וחותכים אותן במרכזן על העצם, כך שיתקבלו שתי חתיכות מכל כנף.
  • מעבירים את הכנפיים לסיר גדול עם מים לכיסוי מלא, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 6 דקות.
  • בנוסף, מסננים את הכנפיים מהמים ונותנים להן להתייבש ולהתקרר בטמפרטורת החדר.
  • בקערה גדולה מערבבים את כל התבלינים היבשים עם הקמח: פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל. מכניסים את הכנפיים לתוך התערובת ומצפים אותם מכל הכיוונים.
  • מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם מכניסים את הכנפיים ומטגנים למשך 3 דקות עד להשחמה. מוציאים לקערה עם נייר סופג.
  • במחבת גדולה מחממים יחד את הסרירצ’ה, הדבש והצ’ילי המתוק. כשהתערובת רותחת, מכניסים פנימה את הכנפיים ומערבבים היטב כך שכל הכנפיים יצופו היטב ברוטב.
  • מעבירים לקערת הגשה. אפשר לפזר קצת פרוסות בצל ירוק מעל.