חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כנפי עוף בקרמל חריף שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כנפי עוף בקרמל חריף

יש היום משחק ואתם מתלבטים מה לאכול? או שיום העצמאות הגיע? אודי ואושר מכינים כנפי עוף בקרמל חריף שאי אפשר להפסיק לאכול. תתכוננו להתמכר

מצרכים

  •  1ק"ג כנפי עוף

    "עוף טוב" עם הסימון הירוק

    מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  •  1/2כוס סוכר לבן
  •  1/3כוס מים
  •  1/2כוס רוטב סויה
  •  1/4כוס חומץ 5%
  •  2כפות רסק עגבניות
  •  1כפית פלפל סצ’ואן
  • 1/4כפית פלפל ארבע העונות
  •  2כוכבי אניס בינוניים
  •  1כף שמן שומשום
  •  2ס"מ שורש ג’ינג’ר
  •  2שיני שום
  •  1פלפל צ’ילי ירוק בינוני

אופן ההכנה

  1. חותכים את כנפי העוף לחצאים. פורסים דק את הג’ינג’ר והשום. קוצצים את הבצל הירוק. קולים את השומשום כ-2-3 דקות על מחבת יבשה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. יוצקים לסיר את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה עד שמתקבל צבע חום בהיר (לא לערבב עם כף!). מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת צבע חום עמוק.
  4. מערבבים בקערה את שאר המצרכים.
  5. מאחדים את תכולת הקערה, הסירופ והכנפיים, מערבבים בעזרת כף עץ ומעבירים לתבנית.
  6. מכסים בנייר כסף וצולים במשך 20 דקות. מערבבים מדי פעם (ניתן להוסיף 1-2 כפות מים לפי כמות הנוזלים). מסירים את נייר הכסף ומשחימים תחת הגריל של התנור.
  7. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק והשומשום ומגישים.