כנפי עוף ברוטב ברביקיו ביתי עם מטבל לימון כבוש

כנפי עוף ברוטב ברביקיו ביתי מתקתק, עם מטבל לימון כבוש חרפרף.

מנה שמשלימה את עצמה מכל הבחינות! המתקתקות של הכנפיים עם מטבל לימון כבוש מלא בטעמים שמקפיץ כל ביס.

מטבל הלימון מורכב מטעמים חמוצים וחריפים ויוצר יחד טעם מרענן לכל מנת עוף.

מצרכים

  • 1 ק״ג כנפיים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • לרוטב הברביקיו הביתי :
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • כפות סילאן
  • שיני שום כתושות
  • כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית טימין יבש
  • כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש

למטבל הלימון:

  • לימונים קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
  • פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות גדולות
  • שיני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 1/2 גמבה אדומה
  • כפות שמן זית
  • 1/4 כוס עלי נענע

אופן ההכנה

  • הכנת המטבל:

    1. מניחים בקערת פוד פרוססור בלנדר טוחן את כל המרכיבים יחד וטוחנים.
    2. מעבירים לקערת הגשה. המטבל נשמר כמה ימים במקרר בקופסא אטומה (יש לשים כף שמן קנולה מעל המטבל אם רוצים לשמור בקירור).

    הכנת הכנפיים:

    1. מערבבים יחד את כל מרכיבי רוטב המרינדה בקערה.
    2. מעבירים את הכנפיים לקערה ומערבבים היטב.
    3. מכניסים את הקערה למקרר לשעתיים.
    4. צולים את הכנפיים על המנגל משני הצדדים הגחלים צריכות להיות בצבע אפרפר ולא עם אש גלויה.
    5. בזמן הצלייה מברישים את הכנפיים ברוטב שנשאר בקערה.
    6. מגישים לצד מטבל הלימון .