לחמניות כבדי עוף

כבדי עוף עטופים בלחמניות שמרים, שמכינים על המחבת. תכפילו כמויות, כי הן הולכות להיחטף עוד לפני שתשימו לב

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • חבילה כבד עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • בצל חתוך לפרוסות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • מעט תבלין שווארמה
  • כפית כמון
  • ½ ק״ג קמח
  • 320 מ״ל מים (כוס וחצי ועוד כף מים)
  • 5 גרם שמרים (כפית וחצי)
  • 10 גרם סוכר (כף)
  • ¼ כוס שמן
  • 5 גרם מלח (כפית)
  • טחינה
  • סלט ירקות קצוץ
  • אופן ההכנה

  • שמים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה (או בקערה בעזרת הידיים). מכסים ומתפיחים כשעה.
  • מחממים את שמן הזית במחבת כבדה, צולים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הכבדים והתבלינים. מערבבים היטב וצולים עד שהכבדים משחימים מעט.
  • בעזרת ידיים משומנות מעט (בשמן זית) בוצעים כדורי בצק מהבצק התפוח ומרדדים לעיגול. מניחים במרכז העיגול 2-3 כפות מתערובת הכבדים.
  • סוגרים את הבצק ומניחים בסיר רחב כשה"תפר" של הבצק כלפי מטה. סוגרים את מכסה הסיר וצורבים את הלחמנייה הממולאת משני צדדיה כמה דקות בודדות (הזהרו לא לשרוף את הבצק).
  • כשהלחמניות מקבלות צבע זהוב ויפה מניחים אותן על גבי צלחת הגשה ומגישים לצד טחינה וסלט ירקות קצוץ.