חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מושלם לעצמאות ול”ג בעומר: שיפודי פרגיות בליווי תפוחי אדמה

שיפודי פרגית עם תפוחי אדמה

על האש או במחבת: שיפודי פרגיות עם תפוחי אדמה במרינדה סופר טעימה ופשוטה להכנה, בליווי סלט מרענן. התכוננו לביס מטורף!

מצרכים

שיפודים
  •  1ק"ג סטייק פרגית "עוף טוב" עם הסימון הירוק מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 5 תפוחי אדמה
  •  3כפות שום כתוש
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  •  1 1/2 כפות מלח גס
  •  1 1/2 כפות פלפל שחור גרוס
  •  1 כוס שמן קנולה

סלט חסה

  •  1חסה ערבית
  •  10עגבניות שרי צהובות
  •  10עגבניות שרי אדומות
  • 1/2בצל סגול
  •  5כפות שמן זית
  •  5כפות מיץ לימון
  •  1כף מלח גס
  •  1כף פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את תפוחי האדמה עם הקליפה למשך כרבע שעה. מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר.
  2. חותכים כל סטייק פרגית ל-3-4 חתיכות.
  3. בקערה קטנה מערבבים היטב את השמן, הפפריקה, השום הכתוש, המלח והפלפל, מוסיפים לפרגיות ומערבבים עד שהן עטופות במרינדה מכל הצדדים.
  4. חותכים את תפוחי האדמה עם הקליפה לרבעים ומכניסים אותם לתוך הקערה עם הפרגיות. מערבבים ומניחים בצד למשך כ-10 דקות.
  5. מכינים את הסלט: שוטפים את הירקות. חותכים את החסה לרצועות גדולות, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל לפרוסות דקות ומניחים בקערה.
  6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב של הסלט, שופכים על הירקות, מערבבים בעדינות ומעבירים לקערת הגשה.
  7. מכינים את השיפודים: משפדים את הפרגיות יחד עם תפוחי האדמה. תפוח אדמה אחד ושתי חתיכות פרגית ליצירת שיפודים מושלמים. מחבילה שלמה של עוף טוב תקבלו 6 שיפודי ברזל גדולים.
    אפשר להשתמש גם בשיפודי יקיטורי קטנים לקבלת 12-15 שיפודים.
  8. מעלים את השיפודים לצלייה על הגריל, הפלנצ׳ה או המחבת ומסובבים בכל 2 דקות פאה של השיפוד כדי שהקראסט יהיה אחיד.
  9. מוציאים את השיפודים מהצלייה ומעבירים להגשה.