מנת פסטה חריפה עם כבדים

מנת פסטה חריפה עם כבדי עוף בשמן זית, ושלל טעמים – ארוחה שלמה במחבת, שמתאימה מאוד גם לאירוח

מתכון מאת: אבי ביטון
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 300 גרם כבד עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, נקי ויפה
  • 1 חבילה ספגטי דק
  • 6 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל חריף אדום פרוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 צרור עלי בזיליקום קצוצים + כמה עלים להגשה
  • אופן ההכנה

  • מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.
  • בינתיים חותכים את הכבדים לקוביות ומתבלים במלח.
  • מחממים מחבת כבדה, יוצקים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הכבדים עד להשחמתם משני הצדדים (דקה-שתיים). מתבלים בפלפל שחור גרוס.
  • מוסיפים 2 כפות שמן נוספות, את שיני השום והפלפל החריף ומקפיצים 1-2 דקות יחד.
  • מוציאים עם מלקחיים או כף ייעודית את הפסטה המוכנה מהסיר ישר למחבת הכבדים, מערבבים ומקפיצים עד שהם מתערבבים יחד
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים ומעט מנוזלי הבישול של הפסטה (הם עשירים בעמילן ומעשירים את הרוטב) ומערבבים.
  • טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים על עלי בזיליקום טריים קרועים.