חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מסחן תירס עם פרגיות ולבבות עוף, על מצע טורטיה וטחינה

בשיתוף רשת

מתכון של דן הולנדר

מצרכים

  • 240 גרם קמח סנטה מריה
  • 250 מ"ל מים
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן תירס
  • 2 יח' תירס לבן
  • 2 יח' תירס צהוב
  • חבילת כוסברה
  • חבילת פטרוזיליה
  • חצי פלפל צ'ילי חריף ללא גרעינים
  • 200 גרם פרגיות
  • 300 גרם לבבות עוף
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • מיץ מלימון וחצי
  • 200-300 מ"ל מים
  • לקישוט בייבי כוסברה
  • שמן זית
  • רשימת ציוד:
  • מג'ימיקס
  • סכין
  • מחבתות
  • קערות
  • סירים

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח עם המלח במערבל גיטרה, מוסיפים את השמן והמים עד ליצירת מסה אחידה במרקם של פלסטלינה.
  • מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח.
  • מגרדים את הגרעינים מקלחי התירס בעזרת סכין.
  • מכניסים את גרעיני התירס לתוך סיר עם מים רותחים ומלח למשך כ-30-40 שניות ולאחר מכן ישר למי קרח. לעצירת הבישול.
  • מחממים שמן זית ופותחים את הצ'ילי, נזהרים לא לשרוף אותו על המחבת.
  • מוסיפים את התירס, מתבלים בהמון כוסברה ופטרוזיליה עם מלח לפי הטעם.
  • במחבת נפרדת מקפיצים את לבבות העוף ואת הפרגיות.
  • מערבבים בין שתי המחבתות ליצירת מסה אחת אחידה.
  • מכינים את הטורטיות – מרדדים את הבצק לעיגולים מטגנים במחבת כ-3 דקות מכל צד.
  • מכינים את ממרח הטחינה – מערבבים לימון, מים קרים, מלח ופלפל. עד לקבלת מרקם קרמי וסמיך. ניתן להוסיף טחינה לפי הצורך.
  • מורחים את הטורטיה בממרח הטחינה ומניחים 2 כפות מתערובת התירס.
  • מקשטים במיקרו כוסברה, בתיאבון.