
לסלט:
חותכים את הכרובים לפרוסות דקות.
מעבירים את הכרוב לקערה גדולה, מתבלים במלח הגס ומערבבים היטב.
משהים שעה, עד שרואים שנפח הכרוב הצטמק בחצי.
שוטפים את הכרוב היטב במים קרים כדי להיפטר מהמלח, ומייבשים על מגבת (אם יש לכם מייבש חסה לסלט – זה הכלי היעיל ביותר למשימה).
מעבירים לקערה יחד עם הגזר המגורר והבצל הירוק.
בקערה אחרת מערבבים את המיונז עם החרדל, מיץ הלימון ומלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים את הרוטב עם הכרוב והגזר. אורזים למנגל.
לנקנקיות:
מברישים את הנקנקיות בשמן זית וצולים על המנגל או במחבת פסים 2 דקות מכל צד או עד שהתבשלו לחלוטין וקיבלו סימני הזהבה.
להרכבת הפיתות:
ממלאים את הפיתות בסלט כרוב, נקנקיות וחמוצים לפי הטעם.