סוכריות עוף של רושפלד ברוטב קרמל הדרים

המתכון החגיגי הזה נראה כמו מיליון דולר, וההכנה שלו קלה להפליא. שוקיים צלויות ברוטב הדרי שמצטמצם ומזגג בציפוי בוהק שמדגדג את החיך ופותח את התיאבון. מובטח לכם שהוא יהיה כוכב ארוחת החג!

כמעט בכל ארוחה משפחתית או בכל ארוחת חג יש עוף. חלק ממתכוני העוף הצלוי כבר כל כך שגרתיים שלא מתחשק להכין אותם. המתכון הזה של יונתן רושפלד לשוקי עוף יטיס אתכם למטבח להכין אותו וזה ישתלם לכם כי מדובר באחד המתכונים המושלמים לרוטב אסיאתי מעלף שתוכלו לצלות בו גם חלקי עוף אחרים.

מצרכים

  • 10 מנות
  • 20 יחידות שוק עוף
  • רוטב:
  • ליטר מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז בינוני
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • שורש שורש ג’ינג’ר קלוף וקצוץ
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס דבש
  • קורט מלח דק
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • כפות קורנפלור
  • תפוזי דם בינוניים
  • הגשה:
  • 1/2 צרור נענע
  • 1/2 צרור בזיליקום (קצוץ, רק העלים)
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב כולל הקורנפלור ומערבבים היטב.
  • מסירים מהשוקיים את העצם באופן הבא: בסכין מטבח כבדה מכים כמה פעמים במעל לקצה המעוגל עד שהיא נחתכת.
  • מסדרים את השוקיים בתבנית רחבה ועמוקה זו מול זו, מפזרים עליהם פלחים של תפוזי דם.
  • יוצקים את הנוזל על השוקיים עד כיסוי מוחלט וכמה סנטימטרים מעליהן.
  • מכוונים את התנור לגריל עליון וצולים כך 45 דקות.
  • כשהנוזל מתחיל להצטמצם ולהסמיך מסובבים את השוקיים לצד השני, שהחלק השחום יקבל מזיגוג הרוטב.
  • מפזרים מלמעלה את תערובת הירוקים ומגישים.