סלט אצבעוף

2-3 מנות

מצרכים

  • חבילה של אצבעוף
  • תרסיס שמן
  • כוסות חסה מסולסלת או סלנובה
  • אפרסמון/ אגס/מנגו חתוך לרצועות רחבות (ניתן להחליף פרי לפי העונה והחשק)
  • מלפפון חתוך לרצועות רחבות
  • בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס פקאן לא קלוי
  • לרוטב:
  • כפות שמן זית
  • כפות חומץ בן יין
  • כפית דבש סילאן
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • כפית חרדל גרגירים
  • אופן ההכנה

  • מניחים את האצבעוף על תבנית מרופדת נייר אפייה ומרססים במעט שמן. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 15 דקות.
  • בצנצנת או בכוס מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  • בקערה רחבה מניחים את החסה, המלפפון, הבצל והפרי.
  • יוצקים מעט מהרוטב על הירקות ומערבבים, טועמים ומוסיפים רוטב לפי הצורך. מניחים מעל את האצבעוף החמות, הגרעינים והפקאנים ומתענגים.