סלט קיסר עם קרוטונים ופופקורן שניצל

סלט קיסר עם קרוטונים ופופקורן שניצל

סלט קיסר נקרא כך ולא בכדי. הוא הקיסר של הסלטים! עשיר, מושחת וטעים, ואם תוסיפו לו גם שניצלונים קטנטנים הוא בכלל יהפוך לחגיגה

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  •  3חסות ערביות בינוניים
    לבבות
  •  1בצל סגול בינוני
    פרוס לטבעות
  •  1חבילה צ’ונגו מיני פופקורן של עוף טוב
    מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

קרוטונים

  •  4פרוסות חלה טרייה
    עבות
  •  1תרסיס שמן זית

רוטב

  •  1חלמון L
  •  1כף חרדל גרגירים
  •  1שן שום
  •  1קופסת שימורים אנשובי
  •  2כפות מיץ לימון
  •  1כפית חומץ 5%
  •  1שן שום
  •  1כף רוטב סויה
  •  1כוס שמן חמניות
    או שמן צמחי אחר
  •  2כפות מים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. חותכים את פרוסות החלה לריבועים קטנים. פורסים אותם על תבנית תנור מצופה בנייר אפייה ומשפריצים מעל ספריי שמן זית.
  3. מפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור ל-20 דקות. אחרי 10 דקות, מערבבים קצת והופכים אותם, כדי שיהפכו זהובים מכל הצדדים. מוציאים לצינון.
  4. מכינים את המיני שניצל: מעלים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, פורסים את נתחי השניצל על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכניסים לחימום של 15 דקות.
  5. מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב פרט לשמן והמים למעבד המזון ומפעילים. דרך הפתח העליון מזלפים באיטיות את השמן עד לקבלת רוטב סמיך.
  6. פותחים טועמים ואם צריך ממליחים עוד. אם סמיך מידי, מוסיפים 2 כפות מים ונותנים עוד פולס במעבד המזון. הרוטב יספיק לשני סלטים, ואפשר להחזיקו במקרר שלושה ימים בקירור.
  7. מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה את עלי החסה, את הגדולים מאוד אפשר לקרוע לשניים ואת הקטנים יותר להשאיר שלמים.
  8. מוסיפים את הבצל, חצי מכמות הקרוטונים וחצי מכמות השניצלונים.
  9. שופכים כ-6 כפות מהרוטב ומערבבים היטב עם ידיים נקיות.
  10. מוסיפים את יתר הקרוטונים והשניצלונים מעל ומגישים.