ספרינג-רול צ'נגו סופר קראנץ' חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי

מתכון וצילום- לימור לניאדו תירוש

מצרכים

  • דפי אורז לספרינג-רול
  • 8-12 יחידות צ'ונגו סופר קראנץ' חריף
  • בטטה, קלופה ופרוסה לרצועות דקות
  • פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות
  • 1/4 כרוב לבן קטן, פרוס דק
  • עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה, חסה סלנובה
  • לרוטב טריאקי (2/3 כוס- 180 מ"ל):
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מירין
  • 1/4 כוס כפות (60 גרם) סוכר לבן

אופן ההכנה

  • מכינים רוטב טריאקי: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות, ללא כיסוי. מערבבים מדי פעם, ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו+ רצועות הבטטות, מזליפים על הבטטות מעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים 15-20 דקות, עד התרככות הבטטות ופריכות רצועות הצ'ונגו.
  • ממלאים ספרינג-רול: ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש חיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים ל- 1-2 שניות עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 1-2 רצועות צ'ונגו, בטטות, גזרים, כרוב, פטריות, עלים שאוהבים, מקפלים מהצדדים ומגלגלים. מגישים לצד רוטב טריאקי.