עוף בזיתים

עוף בזיתים של סבתא אסתר, הסבתא המרוקאית של מירי כהן. המנה שכל המשפחה הייתה מחכה לאכול אצלה בכל שישי. קבלו מתכון של עוף בזיתים שהוא אוצר!

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • 12 שוקי עוף עם עור, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כפות שמן זית
  • כפות שמן תירס או כל שמן צמחי אחר
  • כפית מלח דק
  • כפית פלפל שחור טחון
  • להרתחת הזיתים:
  • ק"ג זיתים סורים דפוקים
  • כפית כורכום
  • מים
  • לתבשיל:
  • כפות שמן זית
  • כפות שמן חמניות או כל שמן צמחי אחר
  • פלפלים אדומים גדולים או פלפלים בכל צבע שרוצים
  • 10 שיני שום פרוסות
  • פלפל אדום חריף בינוני פרוס
  • כפיות פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • פרוסות לימון כבוש
  • חופן כוסברה קצוצה
  • אופן ההכנה

  • מוציאים את המרירות מהזיתים: מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הכורכום ואת הזיתים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים את המים, שוטפים את הזיתים ומגלענים אותם.
  • מרתיחים את הזיתים שוב: מרתיחים מים, מוסיפים את הזיתים המגולענים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים ושוטפים.
  • חוזרים על הפעולה שוב, בפעם האחרונה. מבשלים את הזיתים במים רותחים 30 דקות ומסננים. בשלב הזה אין צורך לשטוף. הזיתים איבדו את מרירותם והם מוכנים להיכנס לתבשיל.
  • סוגרים את העוף: מחממים בסיר גדול מחממים את שני סוגי השמן ומכניסים את העופות. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים מהסיר.
  • מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ו־2 כפות שמן צמחי ומטגנים את הפלפלים. מוסיפים את הפלפל החריף והשום לעוד דקת טיגון, ומערבבים.
  • מוסיפים את התבלינים: הכורכום, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מכניסים את העופות והזיתים לסיר, מוסיפים מים עד לחצי מגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה-בינונית. מסירים את המכסה, מקשטים את התבשיל בפרוסות לימון כבוש וכוסברה קצוצה ומגבירים את האש לעוד 20 דקות, כדי שהרוטב יצטמצם. אפשר להעביר לטאג’ין להגשה מרשימה.