עוף בערמונים

יש מנות שאנחנו פשוט יודעים שהן מנצחות, אי אפשר ליפול איתן, אין אחד שלא יאהב אותן. תגידו שלום לגרסה המשודרגת שלנו למתכון הקלאסי של עוף בערמונים, בתוספת סילאן ויין אדום.

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • כרעיים של עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס שמן זית לטיגון
  • גזרים פרוסים לעובי 2 ס”מ
  • בצלי שאלוט שלמים
  • שיני שום כתושות
  • שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • ענף טימין
  • כוס יין אדום
  • ¼ כוס סילאן
  • 20 ערמונים קלופים
  • אופן ההכנה

  • מתבלים את העוף במלח ופלפל
  • מחממים שמן זית בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור ומטגנים את העוף עד הזהבה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  • מוסיפים לסיר את הגזר, בצלי השאלוט, השום, הסלרי והתימין ומטגנים עד שמזהיב קלות, תוך כדי "קרצוף" תחתית הסיר בעזרת כף עץ.
  • מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים יין אדום וסילאן.
  • מבשלים 45 דקות בבעבוע עדין.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מוסיפים את הערמונים ומכניסים לתנור ל- 25 דקות