עוף חמוץ מתוק בתוך אננס: כמו במסעדה סינית של פעם

מתגעגעים למסעדות הסיניות של פעם? עוף חמוץ מתוק באננס יעשה לכם את זה בגדול! קוביות עוף עסיסיות ברוטב סיני מוגשות בתוך האננס עצמו

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • חבילה פילה עוף – עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1 כף שמן זית
  • פלפל ירוק חתוך לרצועות
  • גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
  • אננסים
  • רוטב:
  • 1/2 כוס מיץ אננס
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס מים
  • 1/3 כוס רוטב טריאקי
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר דמררה
  • כפות מיץ לימון
  • שיני שום כתושות
  • כפיות קורנפלור
  • הגשה:
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
  • כוסות אורז לבן מבושל

אופן ההכנה

  • חותכים כל אננס לשניים לאורך. בעזרת סכין מחלצים את הבשר מבלי לפגוע בקליפת הפרי.
  • חותכים את פרי האננס לקוביות ומשאירים את הקליפות יפות להגשה.
  • מכינים את הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב יחד לסיר קטן ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומגיע למרקם של סירופ סמיך.