בסיר גדול ורחב ישבו להם יחדיו עוף עם בורגול מבושלים עם עשבי תיבול ותבלינים וייצרו תבשיל עשיר, מפנק ומנחם שיחמם
מצרכים
4כפות שמן זית
8שוק עוף "עוף טוב" עם הסימון הירוק מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, שוקיים בינוניות עם עור
2בצלים גדולים קצוצים
5שיני שום פרוסות
1כפית מלח דק
1/2כפית פלפל שחור טחון
1כף פפריקה מתוקה
1/2כף בהרט
1ליטר מים יותר טעים עם ציר ירקות או עוף
2כוסות בורגול עבה ללא השרייה
1/2כפית מלח דק
4עלי עלי דפנה
1חופן פטרוזיליה
אופן ההכנה
בסיר גדול ורחב מחממים רק 2 כפות משמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים כך שישחימו מעט (3-4 דקות). מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
מוסיפים לאותו הסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.
מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים מעט (הזהרו שלא יישרף).
מוסיפים את שוקי העוף הצרובים. מערבבים.
מפזרים על השוקיים את המלח, הפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
מוסיפים את המים (כך שיכסו את השוקיים) ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה עוד 30 דקות.
אחרי 30 דקות מוסיפים את הבורגול עוד מלח ואת עלי הדפנה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד 20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות לפני ההגשה.