עוף עם בורגול – ארוחה משפחתית מושלמת!

עוף עם בורגול – ארוחה משפחתית מושלמת!

בסיר גדול ורחב ישבו להם יחדיו עוף עם בורגול מבושלים עם עשבי תיבול ותבלינים וייצרו תבשיל עשיר, מפנק ומנחם שיחמם

מצרכים

  •  4כפות שמן זית
  •  8שוק עוף "עוף טוב" עם הסימון הירוק מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, שוקיים בינוניות עם עור
  •  2בצלים גדולים קצוצים
  •  5שיני שום פרוסות
  •  1כפית מלח דק
  •  1/2כפית פלפל שחור טחון
  •  1כף פפריקה מתוקה
  •  1/2כף בהרט
  •  1ליטר מים יותר טעים עם ציר ירקות או עוף
  •  2כוסות בורגול עבה ללא השרייה
  •  1/2כפית מלח דק
  •  4עלי עלי דפנה
  •  1חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול ורחב מחממים רק 2 כפות משמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים כך שישחימו מעט (3-4 דקות). מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
  2. מוסיפים לאותו הסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.
  3. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים מעט (הזהרו שלא יישרף).
  4. מוסיפים את שוקי העוף הצרובים. מערבבים.
  5. מפזרים על השוקיים את המלח, הפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
  6. מוסיפים את המים (כך שיכסו את השוקיים) ומביאים לרתיחה.
  7. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה עוד 30 דקות.
  8. אחרי 30 דקות מוסיפים את הבורגול עוד מלח ואת עלי הדפנה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד 20 דקות.
  9. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות לפני ההגשה.
  10. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.