עוף עם שום ובצלצלים של אהרוני

עוף עם שום ובצלצלים של אהרוני

עוף שלם אפוי ועסיסי עם בצל ושום ברוטב יין שמעצימים את החוויה. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה פשוט להכין אותו. 5 דקות עבודה, שעה בתנור, ויש לכם עוף חגיגי

מצרכים

  •  1עוף שלם גדול "עוף טוב" עם הסימון הירוק מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  •  1לימון בינוני
  •  5גבעולי טימין טרי
  •  2כפות רוזמרין
  •  5עלי מרווה
  •  3עלי דפנה
  •  4כפות שמן זית
  •  20שיני שום קלופות
  •  12בצלי שאלוט קטנים
  •  1 1/2כוסות יין לבן יבש
  •  1/2כפית מלח גס
  •  1/4כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מורחים על העוף שכבה דקה של שמן זית (אפשר עם מברשת או עם הידיים), ממליחים ומפלפלים מעט. מכניסים לתוכו לימון וגבעולי תימין ומכניסים לכלי או תבנית עם דפנות גבוהות, שמתאימים לתנור, עם צד החזה כלפי מעלה.
  3. מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם, מוסיפים פנימה את המרווה, השום, הבצלצלים, המרווה והרוזמרין. ממליחים ומפלפלים מעט, ומטגנים עד שהבצל והשום משחימים מעט. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  4. יוצקים את תכולת המחבת על העוף, מסדרים את הבצל והשום סביב סביב.
  5. מכסים היטב בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כשעה.
  6. מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים רבע שעה נוספת.