חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף צלוי עם חצילים

כולנו מכורים לחצילים במיוחד כשהם מתבשלים יחד עם עוף וסופגים את טעמיו, בצירוף של גרגרי חומוס, בצל ופלפלים אדומים. קדירה צבעונית וזריזה שתחמם אתכם בסופ"ש

מצרכים

  • שוקי עוף מעוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה (או 4 כרעיים)
  • חציל
  • כוסות גרגרי חומוס מבושלים (מתקבל מכוס גרגרים יבשים)
  • בצל חתוך לרצועות
  • פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • כף כמון
  • ½ כף כורכום
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כפות שמן זית
  • כפות רוטב סויה
  • כפות סילאן
  • מים עד כיסוי
  • אופן ההכנה

  • חותכים את החציל לקוביות, מקפיצים בקערה עם 2 כפות משמן הזית, כך שהקוביות יצופו היטב בשמן. מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות עד השחמה.
  • בזמן שהחציל בתנור, מחממים את 5 כפות השמן הנותרות בסוטאז' וצורבים את השוקיים כ- 4 דקות מכל צד מעל אש בינונית- גבוהה.
  • מוסיפים את הבצל והפלפלים החתוכים ומטגנים ביחד עם השוקיים כ- 5 דקות נוספות.
  • מפזרים מעל את גרגרי החומוס, מוסיפים את קוביות החציל הצלויות, התבלינים, הסויה והסילאן. יוצקים מים עד כיסוי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • ממשיכים לבשל מעל להבה קטנה בכיסוי חלקי כ- 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.