עוף צלוי עם חצילים

כולנו מכורים לחצילים במיוחד כשהם מתבשלים יחד עם עוף וסופגים את טעמיו, בצירוף של גרגרי חומוס, בצל ופלפלים אדומים. קדירה צבעונית וזריזה שתחמם אתכם בסופ"ש

מצרכים

  • שוקי עוף מעוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה (או 4 כרעיים)
  • חציל
  • כוסות גרגרי חומוס מבושלים (מתקבל מכוס גרגרים יבשים)
  • בצל חתוך לרצועות
  • פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • כף כמון
  • ½ כף כורכום
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כפות שמן זית
  • כפות רוטב סויה
  • כפות סילאן
  • מים עד כיסוי
  • אופן ההכנה

  • חותכים את החציל לקוביות, מקפיצים בקערה עם 2 כפות משמן הזית, כך שהקוביות יצופו היטב בשמן. מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות עד השחמה.
  • בזמן שהחציל בתנור, מחממים את 5 כפות השמן הנותרות בסוטאז' וצורבים את השוקיים כ- 4 דקות מכל צד מעל אש בינונית- גבוהה.
  • מוסיפים את הבצל והפלפלים החתוכים ומטגנים ביחד עם השוקיים כ- 5 דקות נוספות.
  • מפזרים מעל את גרגרי החומוס, מוסיפים את קוביות החציל הצלויות, התבלינים, הסויה והסילאן. יוצקים מים עד כיסוי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • ממשיכים לבשל מעל להבה קטנה בכיסוי חלקי כ- 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.