חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף שלם ממולא קינואה ותרד בריבת בצל ושזיפים

מנה חגיגית של עוף ממולא בקינואה, תרד ושקדים, עטוף ברוטב של בצלים מקורמלים ושזיפים מיובשים.

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • לעוף:
  • ½1 קילוגרמים עוף שלם, עם הסימון הירוק
  • כפות שמן זית
  • לימון קטן, סחוט למיץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • למלית:
  • בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • ¾ כוס קינואה
  • חבילה תרד קצוץ
  • כפות שבבי שקדים
  • כף סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • לרוטב ריבת בצל ושזיפים:
  • בצלים גדולים, חצויים ופרוסים לרצועות דקיקות
  • יחידות שזיפים מיובשים ללא הגרעין חתוכים לקוביות
  • כפות שמן זית
  • כפות חומץ בלסמי
  • כפות יין אדום
  • כפות סילאן
  • כפות סויה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אופן ההכנה

  • הכנת הקינואה למילוי: מבשלים את הקינואה חצי בישול – מביאים סיר עם מים לרתיחה, מכניסים את הקינואה ומבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ומצננים.
  • הכנת המילוי: מחממים סיר רחב ושטוח, שמים כף שמן ומאדים את הבצל. מוסיפים את השקדים, מזהיבים מעט ומוסיפים את הקינואה והתרד הקצוץ. מערבבים כדקה ומתבלים במלח, פלפל וסילאן. מצננים מעט.
  • הכנת העוף: מתבלים את העוף השלם מכל צדדיו בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל וממלאים את העוף במלית שהכנו.
  • הכנת הרוטב: מחממים תבנית גדולה ושטוחה שניתן לשים על האש או סיר רחב ושטוח שיתאים לצליית העוף השלם בתנור. יוצקים שמן זית ומוסיפים את הבצלים שפרסנו. מטגנים את הבצלים כ-15 דקות עד להזהבה יפה, דואגים לערבב את הבצלים תוך כדי.
  • מניחים את העוף הממולא בתבנית/סיר עם הבצלים. ומוסיפים את השזיפים מסביב.
  • בקערה קטנה מערבבים את החומץ בלסמי, היין, הסילאן והסויה. טורפים בעזרת מטרפה ויוצקים מעל העוף.
  • צולים את העוף בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כשעה וחצי (ללא כיסוי) עד השחמה יפה. במידת הצורך בעת הצלייה מוסיפים נוזלים (מים) ומשקים את העוף ברוטב.