חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף שלם עם מניפת ירקות

מתכון מאת: אינס שילת ינאי

5 סועדים

עוף שלם בתנור במרינדה עסיסית, לצד מניפות מרשימות של ירקות – ארוחה שלמה בתבנית אחת שהיא חגיגה צבעונית של טעמים וניחוחות. הכירו את המנה שתהפוך למהר מאוד לאחת הקבועות אצלכם במטבח.

מצרכים

  • לעוף:
  • עוף שלם טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה (במשקל של עד 3 ק"ג)
  • חוט קשירה (לעוף)
  • לימון חצוי
  • ראש שום חצוי לשניים
  • למניפת היקרות:
  • תפוחי אדמה בינוניים, שטופים עם הקליפה
  • גזרים גדולים שלמים
  • בטטות קטנות
  • בצלים חתוכים לרבעים
  • למרינדה:
  • ½ כוס שמן זית
  • כף פפריקה
  • 4 כפות סילאן
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס לימון (מיץ סחוט)
  • 5 כפות סויה
  • אופן ההכנה