פטאייר במילוי עוף, זעתר וסומק

8-10 מאפים

1. מערבבים קמח עם סוכר ושמרים, מוסיפים מעט מים ומערבבים. מוסיפים את שאר המלח ומתחילים ללוש תוך הוספה של המים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. מכסים ומתפיחים 20 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל -8-10 כדורים ומתפיחים ל-20 דקות נוספות.

3. בינתיים מערבבים יחד את הפרגית ואת כל מרכיבי המילוי.

4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים מהבצק פיתות עגולות ודקות.

5. מסדרים מעל כל חצי פיתה שכבה דקיקה מהמילוי וסוגרים (ניתן להדביק את הבצק בעזרת מעט מים).

6. מטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן כל פיתה משני צדדיה.

מצרכים

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף מלח
  • מים לפי הצורך
  • למילוי:
  • 200 גרם פרגית קצוצה
  • בצל לבן קצוץ דק
  • צרור תרד תורכי קצוץ (אם אין – ניתן להשתמש בעלי מנגולד)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סומק
  • שמן זית
  • חופן עלי זעתר טרי
  • אופן ההכנה