חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פילאף פרגיות – ארוחה בסיר אחד

מתכון מאת: שף אבי ביטון

בשיתוף וואלה

נתחים של פרגית עם מגוון ירקות, הרבה עשבי תיבול ואורז, או במילה אחת – פילאף

מצרכים

  • ½ ק״ג פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוכות לקוביות
  • ½ כוס שמן זית
  • בצל גדול (קצוץ דק)
  • גזרים בינוניים (קלופים וקצוצים דק)
  • שיני שום קצוצות
  • סלרי גבעולים בלבד (קצוצים דק)
  • פלפל אדום (קצוצים דק)
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור (גרוס טרי)
  • 3 כוסות אורז בסמטי מבושל
  • צרור כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה או בצל ירוק)
  • אופן ההכנה

  • מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצל, הגזר, השום והסלרי. מזהיבים קלות ומוסיפים את הפלפל האדום.
  • מוסיפים לסיר את הפרגיות, מתבלים במלח, פלפל וכורכום. מערבבים היטב.
  • מוסיפים את האורז המבושל לסיר הפרגיות ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הכוסברה ומערבבים שוב. מבשלים עוד מספר דקות ומגישים.