צ'ונגו סצ'ואן ב-10 דקות הכנה

מתכון מאת: אבי ביטון

רצועות צ'ונגו בציפוי שומשום, עטופות ברוטב סויה מתקתק עם מעט לימון שום וגי'נג'ר.

מצרכים

  • חבילת צ'ונגו סופר קראנץ' – רצועות שניצל בציפוי שומשום
  • כפות רוטב סויה
  • כף סוכר חום
  • שיני שום
  • 1/2 צרור בצל ירוק קצוץ
  • פלפל חריף אדום פרוס- לפי הטעם
  • לסיום המנה:
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 צרור בצל ירוק חתוך למקלות בגודל 4 ס"מ
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • להגשה:
  • אורז לבן מוכן

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב: סויה, סילאן, סוכר, שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק קצוץ, פלפל חריף וכוס מים.
  • מחממים מחבת על אש גבוהה ומניחים את רצועות הצ'ונגו.
  • יוצקים את הרוטב לתוך המחבת, נותנים לו להצטמצם מעט ולעטוף את רצועות הצ'ונגו היטב.
  • סוחטים פנימה חצי לימון, מוסיפים את שאל הבצל הירוק והכוסברה, מערבבים מעט ומכבים את האש.
  • מגישים עם אורז לבן.