קבבוני עוף

קציצות ביס מתובלות היטב, שמכינים בגריל או בטוסטר. הולך טוב עם טחינה-אריסה לצד כוסית של עראק והחברים הכי טובים.

מצרכים

  • 500 גרם חזה עוף טחון שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • בצל קצוץ ומטוגן
  • בצל קטן מגורר על פומפייה
  • ביצה
  • כפות פירורי לחם
  • כפות מי סודה
  • שיני שום כתושות
  • כפות פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
  • כפית בהראט
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • להגשה:
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • כ-1/4 כוס מים
  • כפית אריסה
  • שן שום כתושה
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • אופן ההכנה

  • מערבבים את העוף הטחון ללא אנטיביוטיקה עם בצל מטוגן, בצל מרוסק, ביצה, פירורי לחם, סודה, שום, עשבי תיבול ותבלינים. לשים בידיים כדי שחום הידיים יעזור להטמיע את הטעמים לתוך העוף הטחון בצורה אחידה. משהים חצי שעה במקרר.
  • מכינים טחינה-אריסה: מערבבים בקערה טחינה גולמית עם מים, אריסה, שום, לימון ומלח. טועמים ומתקנים תיבול.
  • יוצרים קבבונים קטנים, מחממים גריל וצולים 2-3 דקות או עד שהם משחימים יפה ועשויים היטב, גם במרכז כל קבבון.
  • מגישים מיד ליד טחינה אריסה.