קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין

עוף בתנור עם טעמים מעודנים של יין לבן ורוזמרין. עם פטריות וראשי שום נימוחים ומפתיעים שכולם יריבו עליהם ומתיקות עשירה של סילאן

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • 4 כרעי עוף בינוניות מחולקות של "עוף טוב"
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 2 ראשי שום
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 1 קורט מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור טחון
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כוסות יין לבן יבש
  • אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין ומטגנים כשתי דקות.
  • מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט.
  • מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסילאן ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים בערך שעה וחצי עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך.
  • עורכים בתבנית תנור את חלקי העוף על הפטריות ומניחים את ראשי השום במיקומים אסטרטגיים.
  • מכניסים את התבנית לתנור למשך 10-15 דקות עד שהעוף מקבל גוון שזוף ועמוק.
  • מגישים עם אורז לבן או תוספת אחרת.