חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קנלוני מכרישה – סיר משפחתי

הפקה: וואלה! news

המתכון של השף יוסי שיטרית

מצרכים

  • 15 יח' כרישה חתוכה באורך 8 ס"מ (רק הלבן) חלוטה ל10 דק
  • מילוי:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1/2 כוס לחם
  • כף מלח
  • 1/2 כפיות בהרט
  • כפית כורכום
  • כפיות פלפל לבן טחון
  • חופן עירית קצוצה/ בצל ירוק
  • רוטב:
  • שמן
  • בצלים בינוניים פרוסים דק
  • יח' גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 1/2 ליטר ציר עוף לבן/מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית כורכום
  • לימון פרוס דק עם הקליפה
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • חופן של עלי סלרי
  • כף שטוחה של מלח
  • כפית פלפל לבן טחון
  • כפות שמן זית
  • אופן ההכנה

  • מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר וחולטים את הכרישה כ- 10 דקות. מעבירים למי קרח ומסננים.
  • בסיר שטוח מטגנים קלות את הבצלים וגבעולי הסלרי (עד לכדי שקיפות). מסירים מהאש ומניחים בצד.
  • מערבבים את חזה העוף ואת כל מרכיבי המילוי ולשים עם הידיים לאיחוד.
  • פותחים את הכרישות החלוטות בעזרת סכין (פס לאורך האמצע עד ליבת הכרישה) לדפים רחבים (ראה סרטון).
  • ממלאים כל דף כרישה במילוי, מגלגלים כמו קנלוני (בצורת צינור) ומסדרים בסיר מעל הבצל המאודה עם הסלרי בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה.
  • מסדרים מעל הכרישות הממולאות את פרוסות הלימון, יוצקים את הציר או המים, מיץ הלימון, התבלינים ושמן הזית ומנענעים את הסיר בצורה מעגלית כדי לערבב.
  • מביאים לרתיחה ומיד מעבירים לאש קטנה. מבשלים 45 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • בסוף הבישול מכניסים את הסיר לתנור החם ל-5 דקות נוספות, מפזרים עלי סלרי טריים ומגישים למרכז השולחן.