חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קפיצה למרוקו: טאג'ין עוף

מנת עוף ססגונית ועשירה בשילוב שפע של תבלינים, משמשים מיובשים וגזרים, תבשיל מושלם עם ניחוחות שאי אפשר לעמוד בפניהם

מתכון מאת: עז תלם
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 1 ק״ג שוקי עוף טריים, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה (עם העור)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס דק
  • גזרים חתוכים לרבעים
  • גבעולי סלרי קצוצים דק (לא חובה)
  • 2 כפיות בהרט או ראס אל חנות
  • כפית כורכום שטוחה
  • מקל קינמון
  • חופן משמש מיובש – רצוי אוזבקי או אורגני
  • 4 כפות סילאן
  • 3 כפות סויה
  • ½ כוס מים
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט פטרוזיליה טרייה, עלים בלבד, להגשה
  • אופן ההכנה

  • מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים מעל להבה גבוהה 5-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהשוקיים מזהיבים. מעבירים את השוקיים לצד אחד של הסיר.
  • מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים אותם 2-3 דקות תוך ערבוב קל יחד עם השוקיים.
  • מוסיפים את הבהרט או הראס אל חנות, הכורכום, מקל הקינמון, המשמשים המיובשים, הסילאן, רוטב הסויה והמים. מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  • מכסים את הסיר היטב במכסה ובמגבת מטבח ומבשלים מעל להבה נמוכה שעה וחצי (או עד שהעוף מבושל ונימוח והרוטב הסמיך יפה). אם חסרים נוזלים במהלך הבישול אפשר להוסיף עוד מים.
  • מגישים עם קוסקוס ועלי פטרוזיליה טריים מעל.