קציצות דגים פיקנטיות

דגים ברוטב פיקנטי בלי הרבה בלגן ועם הרבה מאד טעם, אתם תוכלו לשחק עם מידת החריפות, והכי חשוב אל תשכחו פרוסת חלה לניגוב

מתכון מאת: יונית צוקרמן
בשיתוף עוף טוב

מצרכים

  • חבילה קציצות דגים
  • מעט שמן לטיגון
  • 10 שיני שום פרוסות
  • פלפל אדום חתוך לרצועות
  • פלפל חריף (אפשר גם רק חצי פלפל)
  • עגבניות רכות מגוררות
  • 2 כוסות חומוס (גרגרים מופשרים מוכנים לאכילה)
  • ¾ צרור כוסברה קצוץ
  • 1 כף מלח
  • ⅓ כפית פלפל
  • 1 כף פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • ½2 כוסות מים רותחים
  • פלפל אדום יבש מתוק או חריף (מה שאוהבים)
  • ¼ צרור כוסברה קצוץ
  • אופן ההכנה

  • מחממים שמן בסיר, מוסיפים את השום, הפלפלים והעגבניות. מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה וממשיכים לטגן עוד כדקה.
  • מוסיפים את יתר התבלינים ומערבבים. מוזגים את המים הרותחים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים עוד 3-4 דקות.
  • מוסיפים את הקציצות לסיר, מפזרים מעל את הפלפלים היבשים. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות (מדי פעם פותחים את המכסה ומוזגים מהרוטב בעזרת כף על הקציצות).
  • מעבירים את הקציצות עם הרוטב לצלחת הגשה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומגישים.