שווארמה פרגית עסיסית בקלי קלות בתנור

שווארמה פרגיות מדהימה שמכינים בתבנית קוגלהוף ופורסים מול עיני האורחים. הגישו אותה עם חצאי פיתות, טחינה, סלט ירקות, בצל ופטרוזיליה, עמבה וצ'יפס

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • חבילות שווארמה פרגית עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כפות קורנפלור
  • כף מלח דק
  • כפות תבלין שווארמה
  • כפות פפריקה מתוקה
  • כפות שמן קנולה
  • תרסיס שמן קנולה
  • אופן ההכנה

  • מערבבים את המלח, הקורנפלור, תבלין השווארמה והפפריקה יחד עם השמן בקערה רחבה
  • מכניסים את נתחי הפרגית לתוך התערובת ומערבבים כך שכל החלקים יצופו היטב
  • משמנים בכמה לחיצות של תרסיס שמן תבנית קוגלהוף חד פעמית (התבנית עם החור באמצע).
  • מסדרים את הנתחים בשכבות צפופות בתבנית ובעזרת הידיים דוחסים אותם.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות בתוכנית טורבו במשך כ-40 דקות.
  • מוציאים מהתנור. נותנים לתבנית לנוח עשר דקות ואז הופכים על צלחת הגשה ומחלצים את השווארמה
  • חותכים לאורך לנתחים הכי דקים שאתם יכולים
  • מגישים עם פיתה, טחינה, עמבה, בצל ופטרוזיליה.