שוקיים ודלעת בזיגוג דבש

אנחנו תמיד בעד מנות מרשימות שלא דורשות מאיתנו יותר מ-10 דקות הכנה. מנה נהדרת של שוקיים, דלעת ודלורית, ברוטב דבש מתקתק ומושלם שלא תוכלו להפסיק לאכול.

מתכון מאת: ארז גולקו
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • שוקי עוף, עם הסימון הירוק
  • דלורית בינונית, חתוכה גס עם הקליפה
  • דלעת ערמונים, חתוכה גס עם הקליפה
  • בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
  • שיני שום
  • לרוטב
  • ½ כוס דבש נוזלי
  • כפות שמן זית
  • כפות מים
  • כפות עלי אזוב (זעתר) טריים או מיובשים
  • כפית סומק
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כפית מלח גס
  • כפית כורכום טרי, מגורד או יבש
  • אופן ההכנה

  • בקערה קטנה מערבבים ביחד את כל מצרכי הרוטב עד למרקם אחיד.
  • בקערת ערבוב גדולה מניחים את כל מרכיבי התבשיל ושופכים מעליהם הרוטב. בעזרת הידיים מערבבים טוב את הרוטב עם השוקיים והדלעות.
  • מסדרים ומשטחים בתבנית עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כשעה.
  • מורידים את נייר הכסף מגבירים את חום התנור ל-250 מעלות ומכניסים שוב עד להשחמה יפה.