שוקי עוף בדלעת

מנה מנצחת של שוקי עוף עם דלעת ורוטב מתקתק.

מתכון מאת: אבי ביטון
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • שוקי עוף, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כוסות דלעת חתוכה לקוביות (בגודל של כ-2 ס"מ)
  • שיני שום כתושות
  • 4 כפות סילאן
  • כף סויה
  • כף סוכר חום
  • מלח (לפי הטעם)
  • מעט פלפל שחור
  • גבעול בצל ירוק קצוץ
  • ½ כוס מים
  • אופן ההכנה

  • בסיר שטוח יוצקים את שמן הזית ומטגנים היטב את העוף כ 10 דקות מכל צד. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים את הסיר מנמיכים להבה ומטגנים 10 דקות נוספות.
  • מוסיפים את הדלעת, השום, הסילאן, הסויה, הסוכר והבצל הירוק לסיר ומערבבים מעט.
  • מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות מעל להבה נמוכה.