שוקי עוף בתנור עם דלורית צלויה של אהרוני

שוקי עוף בתנור עם דלורית צלויה של אהרוני

ישראל אהרוני משדרג את ארוחת שישי שלכם ומכין שוקי עוף בתנור עם דלורית צלויה. מכינים בקלי קלות רוטב מתקתק שמזגג את העוף ואת הירקות ומקפיץ את הטעמים. רעיון מעולה גם ליום העצמאות!

מצרכים

עוף

  •  8שוק עוף קטנות "עוף טוב" עם הסימון הירוק מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, עם עור
  •  1דלורית גדולה
  •  8בצלי שאלוט בינוניים
  •  3ראשי שום

רוטב

  •  4כפות שמן זית
  •  4כפות חומץ בלסמי
  •  1כף סוכר חום
  •  2כפות טימין טרי
  •  1כפית מלח דק
  •  1/4כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חותכים את הדלורית בלי לקלף לקוביות גדולות.
  3. קולפים וחוצים את בצלי השאלוט. חוצים את השום.
  4. מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב.
  5. שמים את העוף, הדלורית ובצל השאלוט בתבנית תנור ומוסיפים את הרוטב. מערבבים היטב. מניחים ענפי תימין על העוף.
  6. צולים כ-40 דקות, עד ששוקי העוף עשויות ושחומות.