תבשיל שוקי עוף ביין לבן ופורטובלו

מתכון מאת: שף אבי ביטון

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • שוקי עוף טריות (מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה)
  • 5 כפות שמן זית
  • 300 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים (או שמפיניון או כל סוג שאוהבים)
  • בצל סגול (חתוכים לרצועות דקות)
  • 10 שיני שום פרוסות דק
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ענפי טימין
  • ענף רוזמרין
  • 2 כפות סילאן
  • כוס יין לבן
  • כוס מים
  • לפי הטעם מלח
  • אופן ההכנה

  • בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
  • צולים את שוקי העוף במחבת עד השחמה מכל הצדדים (כרבע שעה).
  • מוסיפים את הבצל, השום, הפטריות והפלפל השחור.
  • מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
  • מוסיפים את היין ואת המים עד לגובה העוף.
  • מוסיפים את הטימין והרוזמרין.
  • מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה.