חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל שוקי עוף עם חצילים, עגבניות ושום

תשכחו משלל תבלינים ורטבים, מלח ופלפל יספיקו בהחלט, כי סוד הטעם של המנה הזו טמון במרכיבים ובדרך ההכנה שלהם וזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 6 שוקי עוף ללא אנטיביוטיקה, עם הסימון הירוק
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 חציל
  • 2 עגבניות
  • 1 פלפל חריף
  • 6 שיני שום קלופות
  • ¼ כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פטרוזיליה קצוצה, להגשה
  • אופן ההכנה

  • לסיר רחב יוצקים 3 כפות שמן זית, מוסיפים את שוקי העוף, מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות וצורבים אותן היטב מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע זהוב והעור מקבל מרקם פריך, בערך 6-7 דקות.
  • בינתיים פורסים את החציל לפרוסות עבות, חותכים את העגבניות לרבעים ואת הפלפל החריף חותכים גס.
  • אחרי ששוקי העוף קיבלו צבע יפה, מוציאים אותן בזהירות לצלחת. מוסיפים לסיר את 3 כפות השמן הנותרות, מעט מלח ומניחים את פרוסות החציל, כך שייצרבו בשמן הזית ובטעמים שהותיר העוף.
  • מחזירים את שוקי העוף לסיר ומניחים אותן מעל פרוסות החציל. מסדרים ביניהן את רבעי העגבניות, הפלפל החריף ושיני השום. מכסים ומבשלים כ-15 דקות מעל להבה גבוהה.
  • פותחים את המכסה, מוסיפים רבע כוס מים (לא יותר). מנענעים מעט את הסיר. מכסים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות מעל להבה גבוהה.
  • מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-40 דקות.
  • נותנים לסיר לעמוד כ-15 דקות לפני שטורפים. מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.