חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אין טעים כזה: כבד עוף ברוטב יין על מצע פירה

את המתכון הזה לא תפסיקו להכין: כבדי עוף צלויים ברוטב יין אדום עם נגיעה של חומץ בלסמי ומייפל, על מצע פירה קרמי ומושלם. הרוטב של הכבדים עם הפירה הוא פשוט מעדן

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

כבדים

  • 1 ק"ג כבדי עוף של עוף טוב
  • בצלים גדולים חתוכים לטבעות בעובי ½ ס"מ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 קורט מלח דק
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2.5 כוסות יין אדום יבש
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 3 כפות סירופ מייפל

פירה

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים
  • 100 גרם מרגרינה
  • 1 מיכל שמנת צמחית לבישול
  • 1 קורט מלח דק לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים את היין לרתיחה ומבשלים אותו על אש קטנה ברתיחה מתמדת עד שהוא מצטמצם לחצי.
  • מוסיפים לסיר היין את החומץ הבלסמי, המייפל, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
  • מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את טבעות הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את כבדי העוף וצולים אותם בזהירות מכל הכיוונים בלי לייבש אותם.
  • מוסיפים את השום לכבדים.
  • מוסיפים את רוטב היין למחבת הכבדים ומערבבים עוד דקה על האש.
  • מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שהם מתרככים.
  • מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים אותם תוך כדי ערבוב בסיר על האש.
  • מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים עד שהמרגרינה נמסה לגמרי.
  • מוסיפים את השמנת הצמחית ומערבבים.
  • מתבלים במלח ומגישים יחד עם הכבדים ביין.