חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סחוט טרי: עוף במיץ תפוזים

מתכון לעוף עסיסי בתנור עם רוטב חמוץ מתוק של תפוזים. מנה עיקרית נהדרת, שתתאים עם כמעט כל תוספת ולא תוכלו להפסיק לזלול ממנה

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • 5 שוקי עוף עם עור בינוניות של עוף טוב
  • 1 בצל בינוני
  • 1 ראש סלרי גדול, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למטבעות
  • 1 תפוז בינוני חתוך לפרוסות דקות יחד עם הקליפה
  • משרה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות יין לבן חצי יבש
  • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • אפייה
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים בקערה גדולה את חומרי המשרה.
  • מכניסים לתוך הקערה את חלקי העוף ואת הירקות ומערבבים היטב כך שהעוף והירקות יהיו מצופים.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.
  • מסדרים בתבנית חסינת חום את הירקות ועליהם מניחים את חלקי העוף ושופכים פנימה את המשרה.
  • מוסיפים את המים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור.
  • מסירים את רדיד האלומיניום, הופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה.
  • יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד שהעוף משחים.
  • מגישים עם אורז או עם תפוחי אדמה אפויים.