חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פלטת סיגרים מושלמת לפסח!

מה דעתכם על צלחת מלאה סיגרים קריספיים וטעימים שהם גם כשל"פ? הסיגרים של רושפלד עסיסיים, בועטים, מצטיינים במילוי בניחוח אסיאתי, והם פריכים להשתגע. והרוטב הגאוני שרושפלד שידך להם? וואו. אתם תצטערו כשפסח 2022 ייגמר, מבטיחים.

הברקה: מרטיבים מצות, ממלאים אותן ומטגנים סיגרים פריכים ושחומים במילוי עסיסי. דמיינו שהשולחן ערוך, כולם יושבים ואתם מגיעים לשולחן עם צלחת עמוסה בסיגרים יפהפיים שאי אפשר לעמוד בפניהם! בטוחים שאם תכינו אותם לארוחת החג, תחשבו עליהם כל ההגדה ותחכו שכבר יגיע הרגע לטעום.

מצרכים

  • 10 מנות
  • סיגרים:
  • 1/2 1 ק"ג פרגיות טחונות
  • כוס בצל ירוק קצוץ
  • כפות ג’ינג’ר טחון (או שלוש קוביות קפואות)
  • פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים (קצוצים דק עם גרעינים)
  • כוס כוסברה קצוצה גס
  • ביצים L (מבושלות כמו מקושקשת ומקוררות)
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • כפות שמן שומשום
  • כפות סוכר לבן
  • ציפוי:
  • כפות קורנפלור
  • כפות מים
  • טיגון:
  • ליטר שמן קנולה
  • רוטב:
  • כוס טחינה גולמית
  • כוסות מים קרים
  • כפות שמן שומשום
  • כפות שורש ג’ינג’ר כתוש
  • שיני שום כתושות
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • כפות סוכר לבן

אופן ההכנה

  • טוחנים את הפרגיות במעבד מזון, ומערבבים עם שאר כל חומרי המילוי.
  • מסדרים מצה רטובה על נייר אפייה ומניחים בשליש התחתון את המילוי, בערך 150 גרם לכל מצה (או לחלק את המסה לפי העין לעשרה כדורים).
  • מגלגלים את המצה מאזור המילוי כלפי מעלה (כמו סושי).
  • חוזרים על הפעולה עם כל עשר המצות.
  • מערבבים יחד את המים והקורנפלור ומברישים את החלק העליון של המצות המגולגלות.
  • מכניסים לקירור להתייצבות מכוסה בניילון נצמד (לפחות לחצי שעה ורצוי אפילו יום מראש).
  • מחממים שמן בסיר שטוח או מחבת גדולה בגובה שלוש אצבעות ועל אש בינונית.
  • מטגנים את הסיגרים עד להזהבה.
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים.