חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עראייס מצה – קבלו את הטרנד הלוהט בגרסה כשרה לפסח!

העראייס הפך למעדן טרנדי ומבוקש בשנים האחרונות, במסעדות כמו גם בבישול הביתי, ובצדק גמור. הטוויסט הכשל"פי שהעניק לו השף רושפלד הופך אותו לכזה שאפשר יהיה להתענג עליו בכל ימי החג, מבלי שתרגישו בחסרונה של הפיתה

אז מאיפה הגיע אלינו העראייס? המנה נפוצה באזור המזרח התיכון, בעיקר סוריה, ירדן, ולבנון. אחרי שעשינו לה עליה, מתבקש לעשות לה גם שינוי שיתאים אותה לחג הפסח! אז יונתן רושפלד רקח לכם מתכון לעראייס מצה במילוי עוף שיוצא עסיסי וריחני וישדרג לכם את שולחן החג.

מצרכים

  • 10 מנות
  • עראייס:
  • יחידות מצות מושרות במים
  • ק"ג פרגיות טחונות
  • בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • תיבול:
  • כף גדושה פפריקה מתוקה
  • כף כמון טחון
  • כף גדושה כורכום
  • כפית אגוז מוסקט טחון
  • כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה

  • מטגנים היטב את הבצלים בשמן זית עד שהם שחומים והתרככו מעט.
  • מוסיפים את כל התבלינים למחבת ומערבבים לחצי דקה שיפתחו.
  • מורידים מהאש ומקררים.
  • קוצצים את הפרגיות בסכין.
  • בקערה, מערבבים את העוף הקצוץ עם תערובת הבצל והתבלינים.
  • לשים, מטגנים כף אחת מהתערובת, ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • לוקחים חצי מצה רטובה ומניחים על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית.
  • מורחים על חצי ממנה את המילוי בשכבה נדיבה וסוגרים כמו מעטפה את המצה יחד עם הנייר.
  • עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד ההכנה.
  • מחממים טוסטר לחיץ ומכניסים עם הנייר את ה’עראייס’ עד שהוא שחום וריחני.