חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט עוף, מנגולד וצימוקים של יונתן רושפלד

הכנתם מרק עוף גדול ונותר לכם עוף? אל לכם לזרוק אותו!

בשיתוף פודי

מצרכים

  • כרעי עוף שלמות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
  • פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
  • צרור עלי מנגולד גדול ושטוף
  • כפות שמן זית
  • כוס מיץ רימונים
  • שיני שום קצוצות דק
  • קורט מלח דק
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים (אפשר לערבב סוגים שונים)
  • 1/2 כוס מיץ לימון משלושה לימונים
  • בצלים סגולים בינוניים

אופן ההכנה

  • מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות. מעבירים לקערה.
  • חותכים את המנגולד: את החלק הלבן קוצצים לחתיכות קטנות ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר.
  • מחממים שמן זית בסיר גדול ומעבירים אליו את המנגולד. מכניסים תחילה את החלק הלבן ואחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק. מטגנים כ־3 דקות, תוך כדי ערבוב.
  • פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר, מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  • מוסיפים את נתחי העוף לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השום, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.
  • פורסים את הבצלים לטבעות דקות. מעבירים את הסלט המבושל לצלחת הגשה ומפזרים מעל טבעות בצל. את נוזל הבישול שומרים בצד.
  • מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש. יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט ששמרנו בצד, ממליחים מעט, מוסיפים עוד קצת בצל, מזלפים מעל מעט שמן זית וסוחטים עוד מיץ לימון טרי.מילה של רושפלד: גם אם אתם לא אוהבים צימוקים אל תוותרו על המתיקות. פשוט החליפו את הצימוקים בתפוחים טריים או יבשים חתוכים לקוביות, זה מה שיבטיח לכם שנה מתוקה!