חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט

צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים

  • החומרים ל־3 מנות:
  • כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • בצלים חצויים פרוסים לטבעות
  • חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
  • מלח פלפל שחור גרוס
  • חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)
  • פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות
  • חבילות ערמונים בוואקום
  • שיני שום פרוסות
  • כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • כפות סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום
  • כפות רכז רימונים
  • להגשה:
  • 50 גר' צנוברים קלויים
  • 1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח.

מטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שנעשות שקופות ומתחילות להזהיב.

מוסיפים את בצלצלי השאלוט.

מתבלים במלח ובפלפל.

מטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה

בשוליים.

מוסיפים לסיר פטריות וערמונים.

מטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים.

מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.

הגשה

מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.