חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ארוחה לכל המשפחה: צ'ונגו בחלב קוקוס עם נודלס

מתכון מאת: אבי ביטון

מצרכים

  • חבילה צ'ונגו – רצועות שניצל בתיבול חריף מתוק (600 גרם)
  • חבילה אטריות ביצים (להקפצה)
  • מעט שמן
  • פלפל חריף אדום קצוץ דק (לפי מידת חריפות רצויה)
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • שיני שום קצוצות
  • 1 כף סוכר חום
  • צרור כוסברה קצוצה
  • פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
  • מעט בצל ירוק קצוץ
  • אופן ההכנה

  • מבשלים את האטריות במשך 4 דקות במים חמים. מסננים ושומרים בצד.
  •  מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים קלות ג'ינג'ר, שום ופלפל חריף קצוץ.
  •  מוסיפים את הכוסברה הקצוצה (שומרים מעט לסוף), את הסוכר והסויה ומערבבים.
  •  יוצקים את חלב הקוקוס, מערבבים ומבשלים יחד 2-3 דקות עד רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (מעט מלח או סוכר לפי הצורך).
  •  מוסיפים את הצ'ונגו ונותנים לו להתבשל בתוך רוטב הקוקוס כ-4 דקות.
  •  לסיום, מוסיפים את אטריות הביצים המבושלות ומערבבים היטב שיתעטפו ברוטב.
  •  לפני ההגשה מפזרים בצל ירוק קצוץ ועוד קצת כוסברה קצוצה.
  •  גיוון: מוותרים על אטריות הביצים במתכון ומגישים לצד אורז לבן.