1 חבילה קציצות דגים "דג טוב" (600 גרם), מופשרות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
מעט שמן זית
מעט מלח
1 כוס טחינה מוכנה, במרקם דליל יחסית עם כף מיץ לימון
6 עגבניות שרי חצויות לאורכן
1 בצל סגול חתוך לשמיניות (רשות)
מסדרים את פרוסות תפוחי אדמה בתבנית עם נייר אפייה, מתבלים במלח ומזלפים מעט שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות ל- 30 דקות או עד להשחמה קלה ומוציאים (לא מכבים את התנור).
בתבנית עם שוליים גבוהים יחסית מסדרים שכבה של תפוחי אדמה האפויים ומזלפים את הטחינה עד שהפרוסות מכוסות לגמרי.
מניחים את קציצות הדגים מעל הטחינה ותפוחי האדמה ובין לבין משבצים את שמיניות הבצל ואת עגבניות השרי עם הצד הפתוח כלפי מעלה.
מורידים את חום התנור ל-220 ומכניסים את התבנית ל-7 דקות בערך, עד שהמרקם של הטחינה הופך לסמיך והטחינה מעט מבעבעת.
ניתן להגיש עם סומק, שמן זית ופטרוזיליה מעל.