חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ארוחה משפחתית בתבנית: סינייה קציצות דגים לוהטת

הנה כל מה שאתם צריכים כדי לקבץ את כל בני הבית סביב השולחן –

סינייה משפחתית עשויה שכבות תפוחי אדמה פריכות, טחינה לימונית מבעבעת, קציצות דגים מתובלות ועגבניות שרי צלויות

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • חבילה קציצות דגים "דג טוב" (600 גרם), מופשרות
  • תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח
  • כוס טחינה מוכנה, במרקם דליל יחסית עם כף מיץ לימון
  • עגבניות שרי חצויות לאורכן
  • בצל סגול חתוך לשמיניות (רשות)
  • אופן ההכנה

  • מסדרים את פרוסות תפוחי אדמה בתבנית עם נייר אפייה, מתבלים במלח ומזלפים מעט שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות ל- 30 דקות או עד להשחמה קלה ומוציאים (לא מכבים את התנור).
  • בתבנית עם שוליים גבוהים יחסית מסדרים שכבה של תפוחי אדמה האפויים ומזלפים את הטחינה עד שהפרוסות מכוסות לגמרי.
  • מניחים את קציצות הדגים מעל הטחינה ותפוחי האדמה ובין לבין משבצים את שמיניות הבצל ואת עגבניות השרי עם הצד הפתוח כלפי מעלה.
  • מורידים את חום התנור ל-220 ומכניסים את התבנית ל-7 דקות בערך, עד שהמרקם של הטחינה הופך לסמיך והטחינה מעט מבעבעת.
  • ניתן להגיש עם סומק, שמן זית ופטרוזיליה מעל.