חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

באטר צ'יקן

הידעתם? באטר צ'יקן היא המנה הפופולרית ביותר באנגליה והיא בכלל מהמטבח ההודי. האנגלים מטורפים על אוכל הודי, וזו הפייבוריטית שלהם ובאמת שווה לטעום אותה: נתחי עוף רכים ברוטב קרמי עשיר וכתמתם עם חלב קוקוס, עגבניות ותבלינים חמים. יאמי!

בשיתוף פודי

מצרכים

  • אריזה חזה עוף של עוף טוב
  • תערובת שום וג'ינג'ר
  • 1 שורש ג’ינג’ר בינוני (באורך 5 ס"מ)
  • 5 שיני שום
  • 5 כפות שמן זית
  • משרה
  • 1/2 קופסת שימורים קרם קוקוס
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 כפית גאראם מסאלה
  • רוטב
  • 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסת שימורים קרם קוקוס
  • 10 אגוזי קשיו טבעיים בינוניים
  • 1 כוס מים
  • 1 כף סוכר חום בהיר דמררה
  • 2 כפיות גאראם מסאלה
  • 1 קופסה רסק עגבניות קטנה
  • אופן ההכנה

  • מכינים את תערובת השום ג’ינג’ר לילה לפני: קולפים את השום והג’ינג’ר ומכניסים לבלנדר עם השמן.
  • כותשים עד לתערובת אחידה, אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן. את אגוזי הקשיו משרים עם המים, גם הם יחכו לילה.
  • מכינים את המשרה לעוף: לוקחים חצי מכמות תערובת השום ג’ינג’ר ומוסיפים לה את הקרם קוקוס, המלח והתבלין ההודי.
  • מערבבים היטב, ומכניסים את נתחי העוף למשרה. סוגרים ומשאירים לילה במקרר לאיחוד טעמים.
  • מוציאים את הנתחים מהמשרה כשעה לפני ההכנה. אחרי שהתייבשו מעט, צורבים אותם על מחבת עם מעט ספריי שמן או כף שמן עד שיקבלו צריבה נאה. מוציאים לצלחת.
  • טוחנים את אגוזי הקשיו עם המים בבלנדר לתערובת חלקה.
  • מכינים את הרוטב: מתחילים בספריי שמן זית לו מוסיפים את יתרת תערובת השום ג’ינג’ר.
  • מטגנים כשלושים שניות ואז מוסיפים את הגאראם מסאלה לעוד כמה שניות, לפתיחת הטעמים.
  • מוסיפים את העגבניות, הרסק, קרם הקוקוס, קרם הקשיו, המלח והסוכר.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. אחרי 10 דקות, כשהרוטב הצטמצם ונעשה סמיך, מוסיפים את נתחי העוף לעוד 15 דקות בישול.
  • מגישים עם אורז לבן ובצל ירוק.