חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גלילות עוף וירקות עם ספייסי מיונז

זאת יכולה להיות מנת נשנוש על שיפוד במסיבה או מנה עיקרית שאוכלים על מצע של אורז.

מצרכים

  • 500 גרם חזה עוף משוטח ל-12 פרוסות דקות
  • 12 גבעולי אספרגוס חלוטים וחצויים לאורכם
  • גזר חתוך לרצועות דקות
  • פלפל חתוך לרצועות דקות
  • חופן נבטי שעועית
  • 12 עלי בזיליקום
  • פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק (לא חובה)
  • מעט שמן לשימון המחבת
  • לספייסי מיונז:
  • כפות מיונז
  • כפית רוטב סויה
  • כפית רוטב צ׳ילי (או יותר)
  • מיץ מחצי לימון
  • לטאצ׳ אחרון (לא חובה):
  • זרעי שומשום קלויים
  • אופן ההכנה

  • מכינים ספייסי מיונז: מערבבים את החומרים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מניחים פרוסת חזה עוף על משטח עבודה ועליו מסדרים שני חצאי אספרגוס, רצועות גזר ופלפל, נבטי שעועית, עלי בזיליקום ו2-3 פרוסות צ׳ילי (רק אם אוהבים חריף). מגלגלים ומהדקים. מכינים כך את כל הגלילות.
  • מחממים מחבת גריל וצולים את גלילות העוף הממולאות דקה-שתיים מכל צד. אם לא בטוחים שהעוף עשוי מכסים את המחבת למשך דקה להשלמת בישול.
  • מגישים שלם או פרוס עם מעט שומשום מעל, לצד ספייסי מיונז. אפשר לזלף את המיונז על הפרוסות.